Aquest lloc utiltiza cookies i tecnològia similar.

Aquestes galetes permeten controlar les dades de navegació de l'usuari a l'efecte de fer més còmode i ràpida la comunicació que s'estableix entre ell i el lloc web.

Accepto

Activitats de Nadal

  Inici/Cultura/Activitats/Activitats de Nadal

Per Nadal, tant a Calonge com a Sant Antoni es realitzen nombroses activitats. La majoria estan realitzades per entitats i associacions locals i tenen un caràcter molt popular i participatiu.

Les més importants són:

MOSTRA DE PESSEBRES DE SANT ANTONI

Mostra de Pessebres de Sant Antoni

Es realitza cada any a l’espai Cultural Marsala. S’inaugura a primers de desembre, pel pont de la puríssima, i es manté oberta durant els caps de setmana i festius, fins a finals de gener. La Mostra de Pessebres de Sant Antoni rep prop de 3.500 visitants cada any. S’hi poden veure pessebres d’estils molt diversos, tots ells realitzats per veïns i veïnes de Sant Antoni amb un objectiu comú: la difusió de la tradició pessebrista. També hi participen l’escola La Sínia i l’escola Llevantí de Mar exposant-hi els seus pessebres.

Pesebre Vivent Castell

Pessebre Vivent de Calonge

El pessebre vivent de Calonge, que organitza cada any l’associació Colla Els Trapelles, recrea diferents escenes bíbliques a l’entorn del Castell de Calonge. És una activitat totalment consolidada durant les festes nadalenques, que es realitza dues o tres vegades, segons el calendari festiu de cada any. Com a figurants, veïns i veïnes de Calonge que hi col.laboren de forma desinteressada.

Cavalcada Reis

Cavalcades de Reis

L’arribada dels reis d’Orient és un moment màgic, tant a Calonge com a Sant Antoni. Les dues cavalcades són possibles gràcies a la participació popular i a les entitats i associacions que les gestionen. El dia 5 de gener, omplen d’il.lusió el cor dels més petits.

Quines

A Sant Antoni, l’associació de la Cavalcada de Reis, organitza cada any dues quines al Palau Firal. Generalment, aquestes quines se celebren el diumenge abans de Nadal i el dia de Sant Esteve. A Calonge, les quines les organitzen conjuntament diverses entitats i se celebren a la sala Fontova.